maandag 18 september 2017


Appen!
Als persoonlijk reisadviseur vind ik het altijd super om iedereen een leuke vakantie te bezorgen, en te voorzien van leuke tips

Altijd die mobiel
hoor ik vele ouders denken! Als je kinderen vraagt waaraan een vakantie moet voldoen, hoor je vaak ‘er moet wel wifi zijn’.  

Nu is dat  
in de EU wel makkelijker geworden sinds juni, want dataroaming is er niet meer, maar is dat ook zo? In het door EU-landen omsloten Zwitserland moet u dus gewoon extra betalen voor het surfgedrag. Maar Liechtenstein, IJsland en Noorwegen, geen EU, doen juist weer wel mee. Vodafone-gebruikers kunnen zich ook in Albanië en Turkije zonder financiële pijn op het internet begeven, maar dat is bij andere providers dan weer niet zo.

Check het dus
altijd goed voordat u op vakantie gaat, want dat scheelt kosten achteraf.  

Toch kan uw mobiel
heel handig zijn, en niet alleen voor kinderen. Want met een aantal apps kunt u de vakantie nog leuker maken. Hierbij een aantal leuke voorbeelden, dus u op uw telefoon moet hebben tijdens uw reis.

Natuurlijk als eerste
de The Travel Club Nederland app. U vult uw boekingsnummer in en u heeft altijd uw reis bij u en ontvangt ook nog tips als u ter plaatse bent.

Verder
  • de Schiphol app: Super handig om te controleren of uw vlucht nog op tijd vertrekt. Maar ook als je op Schiphol zelf bent om te checken waar de leukste restaurantjes zijn als u naar een bepaalde gate moet.
  • Xe Currency: U heeft toch zeker geen zin om de hele tijd te hoeven omrekenen. Download deze app en dat hoeft niet meer. Voer het bedrag in euro’s in, kies de munteenheid van het land waar u bent en u bent continue op de hoogte van de juiste prijs.
  • Point it: U komt vast wel eens in landen waar u de taal niet spreekt. Download Point It en wijs aan wat u bedoelt.
  • Seatguru: Vindt u het ook leuk om te weten met welk toestel u vliegt en waar de beste plaatsen zijn?
  • GateGuru: een bijzonder handige app die onder meer informatie biedt over uw (geplande én gemaakte) reizen. Bovendien vertelt deze app u alles wat u wilt weten over het vliegveld waar u zich bevindt – van de geschatte wachttijd bij de bagagecontrole tot de afstand naar de gate vanwaar uw vliegtuig vertrekt.
  • Douane app: wat mag u nu wel of niet meenemen uit het land waar u uw vakantie viert. Geen nood, de douane app heeft alle antwoorden.
  • Google Translate: Een super handige app! Door gebruik te maken van uw camera vertaalt deze app direct het woord.
  • Tipulator: u heeft lekker gegeten bij dat ene restaurantje in een ver land. Dat verdient een fooi. Maar hoeveel geeft u eigenlijk? Wat is het gebruik in dit land? Daar heeft u vanaf nu deze app voor. Erg handig.
Er zijn er nog veel meer
die handig zijn, maar daarover volgende keer meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten